Introducere in CGI

CGI (Common Gateway Interface) este un standard pentru rularea programelor externe de pe server-ul web. CGI permite ca pagina returnata sa fie dinamica - spre exemplu, cu ajutorul unui script CGI ati putea accesa informatiile dintr-o baza de date si formeaza rezultatele intr-o pagina HTML. Nesurprinzator, scripturile CGI sunt deosebit de populare si folosite in mediul WWW (World Wide Web).

Exista un numar de tutoriale CGI foarte bune disponibile pe Internet. Informatiile de mai jos constituie cateva puncte de reper care trebuiesc tinute minte cand folositi CGI. Pentru o descriere mai in amanunt, puteti accesa link-urile de mai jos (in limba engleza):

Puncte cheie de retinut atunci cand folositi scripturi CGI:

  • Scripturile pre-instalate disponibile prin CPanel sunt cele mai usor de folosit, dar daca niciunul din ele nu indeplineste ceea ce doriti, aveti libertatea de a cauta altele mai bune prin intermediul Internetului. De obicei se gasesc scripturi care sa poata executa aproape orice, mai ales daca sunteti dispus sa platiti pentru el.
  • Cititi toata documentatia disponibila pentru un script inainte de a-l folosi. Facand acest lucru va va ajuta sa evitati majoritatea problemelor.
  • CHMOD ("Change Mode") se refera la schimbarea permisiunilor pentru un fisier (de obicei scriptul in sine). Managerul de fisiere CPanel va permite sa efectuati aceasta operatie in mod rapid, ca si majoritatea soft-urilor FTP, de altfel.
  • Important - dupa incarcare scripturilor de tip cgi-bin, schimbati setarea CHMOD pe 755 (exceptand cazul in care documentatia aferenta scriptului specifica alta setare). Spre exemplu, trebuie schimbata setarea CHMOD pe 755 pentru scripturile CGI EMail pre-instalate in CPanel, pentru ca acestea sa functioneze corect.
  • Multe scripturi au nevoie sa stie calea spre Perl (soft pentru limbaj de scripting) si spre sendmail (soft pentru HTTP mail). Puteti gasi aceste informatii pe pagina de start de la CPanel.
  • Testati scripturile dumneavoastra in mod repetat inainte de folosire. Testarea scripturilor este esentiala pentru a va asigura de buna lor functionare.

Sumar:

Cel mai vandut Vital

Vital 100 / 100 MB Spatiu 2.5 €/luna*

Detalii Compara Comanda

Cel mai vandut Inteligent

Inteligent D / 500 MB Spatiu 10.5 €/luna*

Detalii Compara Comanda

Nota:

Organic Romania ofera servicii profesionale de verificare si inregistrare domenii, gazduire web in Romania si USA, inchirere si administrare servere dedicate.

Noutati / Anunturi

3/10/2006 Organic lanseaza sistemul de Parteneriat Citeste mai mult

24/05/2006 Organic Romania implineste 2 ani de gazduire. Citeste mai mult

Panoul de Control

Testeaza facilitatile panoului de control CPanel 8.0 personalizat in romana

utilizator: demo
parola: demo

Vezi Detalii Testeaza Panoul de Control

Info Organic

Documentatie completa CPanel in limba romana, glosar de termeni IT si legislatia informatica in vigoare.